Volgens het Armorial Géneral Illustré van Johannes Baptista Rietstap (1828 - 1891)] is het oorspronkelijke familiewapen uit het begin van de 16e eeuw met als kenmerk: “van Solt – Pays de Liège”. De familie van Solt behoorde tot het Prinsbisdom Luik en was gesitueerd in het Noordelijke gedeelte, het oorspronkelijke Graafschap Loon. De molentekens in de velden 1 en 4 verwijzen naar het molenrecht van vermoedelijk de Keyartmolen te Tongerlo. De dwarsbalken naar de herkomst uit het Graafschap Loon. Bron: Rietstap Boek 6 pag 103 toelichting 46243-4: pag 796: Solt (van) — P. de Liège. Ec: aux. 1 et 4 aarg à un fer-de-moulin de sa.; aux 2 et 3 burelé d’or et de gu ; 1 en 4 > op zilver en molenijzer van zwart; het molenijzer duidt op het heerlijk maalrecht [korenmolen]; 2 en 3 > gedwarsbalkt van goud en rood.
Solt is van origine een Vrije Heerlijkheid aan de oude Romeinse heerbaan tussen Tongerlo, Neeroeteren en Gruitrode in het Graafschap Loon, het Prinsbisdom Luik, thans Belgisch Limburg. [Bron: P.J.Maas, Geschiedenis van Neeroeteren, 1905].
1 Wouter van Solt was vader van tenminste één dochter en twee zonen:
1 Willem Wouterszone (Willem) van Solt, geboren in Solt-Gruitrode, Prins Bisdom Luik, op de Keyartmolen. Volgt 2.
2 Paulus Wouterszone (Pauwels) van Solt, geboren in 1514 in Solt-Gruitrode, Prins Bisdom Luik, op de Keyartmolen. Zie de stamboom over Pauwels van Solt.
3 Francina Woutersse (Francina) van Solt, geboren in Solt-Gruitrode, Prins Bisdom Luik, op de Keyartmolen. Van deze Francina is verder niets bekend.
Hoeveel kinderen Wouter van Solt heeft gehad is nog niet vastgesteld. Uit de naamgeving is af te leiden dat de vader Wouter moet hebben geheten, maar een registratie daarvan is nog niet gevonden. Het is ook niet duidelijk wie de oudste zoon van Wouter was. Volgens de traditionele vernoemingregels wordt de oudste zoon vernoemd naar vader’s vader, de oudste dochter naar moeder’s moeder, etc. Wouter was één van de vier zoons van Meyster Willem van Solt, alias van den Keyart, een plaatselijke notabele wiens voorouders leenmannen van het Maasland waren en ook de Heerlijkheid Solt in leen hielden. Dat zou er op kunnen wijzen dat Willem de oudste broer is en dat houden we in deze stamboom aan. De voornaam Wouter c.q. Walter komt – merkwaardigerwijs - in het nageslacht ’van Solt’ niet meer voor, de voornamen Willem, Johannes, Petrus/Pieter en Paulus frequent. Wouter van Solt lijkt te zijn geboren op de Keyartmolen van Tongerlo, een van de oudste watergraanmolens in deze streek. De molen zou behoord hebben aan de Graaf van Loon, wiens enige zoon Godart de molen in 1139 erfrechtelijk verhuurde aan Aernout Van de Keyart, een oude familienaam te Bree, waaraan de molen zijn naam heeft ontleend. De uiterst zeldzame documenten uit deze tijd kunnen echter hierover geen uitsluitsel geven. Toch komt deze familienaam in latere tijden veelvuldig voor, bijvoorbeeld in het oudste tolregister van Tongerlo uit 1463. Waarschijnlijk was de familie Van de Keyart toen al eigenaar geworden van molen, woonhuis en toebehoren. In de registers van de Schepenbank van Gruitrode, op wiens grondgebied "De Keyart" gelegen was, vinden we talrijke gegevens. Zo kunnen wij zien dat er omstreeks 1500 op "De Keyart" vier gebroeders woonden, nl. Willem, Hinrick, Joannes en Wouter. De gemeente Tongerlo had van hen geld geleend ter waarde van 200 Hornse gulden, waarvoor jaarlijks 14½ Hornse gulden rente moest betaald worden. Omstreeks 1540 wordt in Antwerpen de familie van Solt uit Tongerlo vermeld en ook uit Maaseik [samen met Gruitrode de gemeenten die het gebied van het gehucht Solt inlijfden]. De voornamen Willem, Wouter, Johannes en Aernout komen zowel in de familie van de Keyart als in de Antwerpse families van Solt voor, terwijl het wapenschild van de familie van Solt molenijzers vertoont en de schildbalken van de Graaf van Loon. Het is om deze redenen zeer wel mogelijk, maar nog niet bewezen, dat Wouter van Solt uit Tongerlo dezelfde is als Wouter [Aernoutszoon] van de Keyart uit het gehucht Solt-Tongerlo. In deze stamboom laten we dat verder ongemoeid.
Wouter had drie broers:
a. Willem van Solt, de oudste. Op 2 januari 1557 kwamen de goederen van "De Keyart" in handen van Aernout, oudste zoon van Willem.
b. Hinrick van Solt. Hinrick was Inhibitor van de Officiaal van Luik in 1526. Het Latijnse werkwoord inhibere betekent "weerhouden of tot staan brengen". In het recht is het in onbruik geraakt als term voor verdedigen, verbieden. Het christelijke Latijnse woord Inhibitor betekent "hij die tegen geweld beschermt" en is afgeleid van weerhouden. Het gaat dus om een handeling van terughoudendheid of verbod, een wettelijk gebruikte term, [1] in het bijzonder in kerkelijk recht, voor een bevelschrift van een hoger aan een lager hof, dat werkzaamheden opschort in een geval onder beroep, ook op de opschorting van een jurisdictie van het hof van een bisschop op visitatie van een aartsbisschop, en op dat van aartsdiaken op visitatie van een bisschop. [2] Het wordt meer in het bijzonder toegepast op een vorm van kerkelijke censuur, opschortend een beledigende geestelijke van het uitoefenen van om het even welke Kerkelijke diensten dan ook, of andere geestelijke plicht, met als doel om gehoorzaamheid aan een herderlijke vermaning of een bevel van de bisschop of de rechter af te dwingen. Dergelijke handelingen behoren bij de ambtshalve discretionaire bevoegdheid als de Inhibitor van mening is dat het schandaal van de uitvoering van geestelijke plichten door de overtreder het gevolg zou kunnen zijn. [3] Er zijn gelijksoortige bevoegdheden van belemmering waar een verbod tot uitoefening meer dan zes maanden van kracht blijft, en ook in gevallen waarbij een commissie rapporteert dat de kerkelijke plichten van een leengoed onvoldoende door de achteloosheid van de gevestigde beheerder worden uitgevoerd.
c. Joannes van Solt.
Van vóór Wouter van Solt zijn er wel personen die de familienaam ‘van Solt’ of varianten daarvan voeren, maar daar zijn geen directe verbanden mee te leggen. Hieronder volgen enkele vondsten die niet direct kunnen worden getraceerd:
[1] In Naamkunde, Volumes 30-31 - Instituut voor Naamkunde te Leuven, Commissie voor Naamkunde en Nederzettingsgeschiedenis – [Instituut voor Naamkunde, 1998] staat op pagina 111 onder Namen uit het Arrondissement Maaseik: Solt, gehucht van Maaseik: 1340 Lambrecht van Tsolt, ca.1370 Katheline van Solt, en 1380 Andries van Solt, schepen van Diest.
[2] In de Regestenlijst der Oorkonden van de Landkommanderij Oudenbiezen en onderhorige Commanderijen komt een mededeling voor, gedateerd 13 februari 1365 “Int joer ons Heren dae man van synre geboerten screif dusent driehondert vijf ende sestich der derden indixien des dertende dages vander sporkillen. Notaris Johan van Wijc, priester te Maastricht, oorkondt dat ridder Ogijr van Biecht aan Reyner Huen, landkommandeur, verkocht heeft het hof van Bloemendale, gelegen bij Heer en 6½ bunder akkerland, gelegen te Lanaken en Pietersem voor 2.900 gulden”; Claes Huen, Winand van Dieteren, Lambrecht van Goer, Daniel van Eynenberch, Ogijr van Eynits, schout te Maastricht, Herman Huen, Hendrik van Here en Johan vander Lake, stellen zich borg voor O.van Biecht; Godart vanden Wigarde en Hendrik van Montenaken, schepenen te Maastricht, bevestigen de inhoud van de akte. Getuigen Johan van Haren, cantor van Sint-Servaas, Baudewijn van Vranckenhoven, kommandeur van Bernissem, Volquijn, pastoor van Beek, Arnout Mompelirs, scheffener, Willem van Lodenaken, gastmeester van Sint-Servaas, Reyner van Berge, Reyner vanden Wigarde, Goeswijn van Dieteren, Willem van Sols, Hendrik der Wael.
[3] In Verslagen omtrent 's Rijks oude archieven - Netherlands. Algemeen Rijksarchief 1905 staat op pag 71 dat op 12 september 1365 een Notariële Akte is opgesteld volgens welke Tilmann van Solt, Kanunnik in de St. Petruskerk in Sittard, aan de Deken en het Kapittel een rente van 3 goudgulden verschuldigd is op zijn huis.
[4] In een verheffing van 26 maart 1368 te Maaseik wordt Willem van Solde genoemd; in een andere van 13 augustus 1376 komt een Meester Henrie van Zols voor als "Borgh", en eindelijk in 1427 wordt Willem de Solt opgegeven als Maeslantzman, leenman van het Maasland. [Bron: P.J.Maas, Geschiedenis van Neeroeteren, 1905].
[5] Volgens de Codex Diplomaticus Neerlandicus van het Historisch Genootschap [Kemink en Zoon 1860] pag 405 was er in Overijssel in 1381 sprake van de gebroeders Dirrick en Mathys van Solt.
[6] In Bijdragen en mededelingen van het Historisch Genootschap, Volume 82 van het Historisch Genootschap (Utrecht, Netherlands) [Kemink und Zoon, 1968] staan twee verwijzingen naar Tilman van Solt [bron: De Stadsrekening van Maastricht over het jaar 1399/1400]; [1] op pag.72 wordt gemeld dat Tilman van Solt een chirurgijn was die bij een oploop op het Vrijthof te Maastricht 10 gewonden kon helpen, en [2] op pag 136 staat dat Meester Tilman van Solt een vergoeding is betaald voor die hulp op Sacramentsdag van 16 nuwe gulden mackt 12 lb. 16s.
Na Wouter van Solt treffen we nog verwijzingen aan die niet in de stamboom traceerbaar zijn:
[7] Ida van Solt (overleden op 6 februari 1564 te Maaseyk en begraven aldaar in de Kapittelkerk) was getrouwd met Dionys (de oude) van den Eertwegh, Schepen en Burgemeester van Maaseyk ca 1550, geb. ca 1486. Het echtpaar had 10 kinderen. De moeder van Ida heette Catharina Mewen. [Bron: Geneanet; van Solt; databank Dolken].
[8] In “De algemeene kerkeraad der Nederduitsch-Hervormde Gemeente te Middelburg van 1574 tot 1860”, door Frederick Nagtglas wordt [pag.67] Pieter Jansz. van Solt vermeld als lid van de Provisionele kerkenraad die in februari 1574 na de overgave van Middelburg bijeen komt om gewone ouderlingen en diakenen te verkiezen. Op 31 maart 1574 [pag.143] wordt hij door het consistorie zelf benoemd tot Provisioneel Diaken. Op 11 december 1577 [pag.146] verlaat hij die functie en op 2 december 1579 [pag.147] vertrekt hij uit Mideelburg.
De oudste zoon van Wouter van Solt en diens nakomelingen:
2 Willem Wouterssone (Willem) van Solt is geboren vóór 1513 in Solt-Gruitrode, Prins Bisdom Luik, waarschijnlijk op de Keyartmolen in Tongerlo. Willem is overleden vóór 1558 in Antwerpen. Willem:
(1) trouwde, minstens 23 jaar oud, in 1536 met een tot nu toe Onbekende vrouw. Zij is overleden.
(2) trouwde, minstens 33 jaar oud, in september 1546 in Antwerpen in de O.L.V.Kerk met Maryke (Marie) Ruttens, minstens 18 jaar oud. Willem was eerder getrouwd in 1536 en dat huwelijk werd ontbonden in 1545. Na overlijden van Willem hertrouwt Maryke Ruttens met Henrick Roymans. Het echtpaar is Rooms-Katholiek. Marie is geboren vóór 1528. Marie is overleden op donderdag 15 december 1558 in Antwerpen, minstens 30 jaar oud.
Notitie bij Willem: Beroep vanaf 17 maart 1542: Kaaskoper - poorter van Antwerpen. Willem was waarschijnlijk al getrouwd toen hij poorter werd. In het poorterboek wordt vermeld dat hij van Maaseik komt. Het gehucht Solt is over de gemeenten Maaseik en Gruitrode verdeeld en ligt dicht tegen de dorpskern van Tongerlo aan. Een deel van Solt behoorde dan ook tot de parochie Tongerlo. Dit feit en het aannemen als poorter van Willem Wouterszone van Solt en Pauwels Wouterszone van Solt uit hetzelfde gehucht binnen vier maanden geeft aan dat het nauwelijks toeval kan zijn en het niet onlogisch is aan te nemen dat Willem en Pauwel broers waren. Het idee dat Willem en Pauwels broers waren wordt versterkt door het feit dat Pauwels Woutersz van Solt samen met Jan Ruttens, momber over de kinderen van Willem zijn, blijkens de volgende acte: "Henrick Rogman, vettewarier (boter en kaashandelaar) als lestmael getrouwt bebbende gehadt Marie Ruttens, bekende dat hy in voldoeningen ende betalinghen van den goed[er]en ende versterffenissen achtergelaten byder voersz[eyde] Marie Ruttens overgegeven, gecedeert ende getransporteer[t] heeft, gaff over, cedeerde ende transporteerde mid[del]s dese, sonder enich wederroepen, achtervolgende den accorde ende der vorwaerden daer aff gepasseert opten derden dach deser tegenwoordighen maent Decembris voer Adrianus ’s-Hertoghe als notaris ende sekere getuyghen: Pauwels van Solt ende Janne Ruttens als momboren ende tot behoeff van Willeme ende Janne van Solt Willemssone, wylen, daer de voersz[eyde] Marie moeder aff was. De vyftich karolus gulden erflick ter quytingen staende, den penningen tweelne (?) metten achterstelle daer aff verloopen ende verschenen zedert den 24ste Septembris lestleden. Herwaerderen die de voersz[eyde] Henrick Rogmans ende Marie Ruttens zyn wyff opten voersz[eyde] 24ste septembris lestleden opten drye(?) staten slants van Brabant gecocht ende gecregen hebben. Nae luyt vanden Recepisse daer aff zynd qua tradidit (?) ende waer aff hy comparant vercleerde noch ter tyt gheene brieven geexpedieert te hebben. Droech op ter waerne[mimghe] van allen Gomen(?) ende calaende(?) anno 1558, 15 decembris. [bron: Stadsarchief Antwerpen, Schepenregisters 15 december 1558].
Kind van Willem en de onbekende vrouw:
1 Arnoldus Willemsz (Aert) van Solt, geboren in 1537 in Antwerpen. Volgt 3.
Kind van Willem en Marie:
2 Johannes (Jan) van Solt, geboren omstreeks 1555 in Antwerpen. Volgt 11.
3 Arnoldus Willemsz (Aert) van Solt is geboren in 1537 in Antwerpen. Aert:
(1) trouwde, 22 of 23 jaar oud, in 1560 in Antwerpen met Grietken.
(2) trouwde, minstens 51 jaar oud, na 1588 in Antwerpen met Margaretha Michielsens, minstens 51 jaar oud. Margaretha is geboren omstreeks 1537 in Antwerpen en was eerder getrouwd met Wouter Pauluszn Bosschaert (1537-1611), waarvan zij een dochter had die Catharine Bosschaert heette en gedoopt was in de OLV kerk te Antwepen in februari 1588. Deze trouwde met Melchior Lunden Jr.
Notitie bij Aert: Rooms-katholiek; van beroep koopman. In De Liggeren en andere historische archieven der Antwerpsche Sint Lucasgilde, door Philippe Félix Rombouts, Théodore François Xavier van Lerius, N. Israel, 1961, wordt op pag 207 Aernout van Solt in 1558 ingeschreven in het gilderegister met als beroep "cruydenier". Aert van Solt, wiens vader Willem uit Tongerlo kwam, was in 1558 Poorter van Antwerpen. Dit wordt bevestigd door de gegevens uit de genealogie Bosschaert-Persyn. Gezien het feit dat Catharina van Solt, Arnoldusdochter bij haar overlijden het wapenschild van Solt voert en dat de molenijzers van de Tongerlo’se van Solt’s stammen en de dwarsbalken van het Graafschap Loon, moet Arnoldus een zoon van Willem van Solt de kaaskoper zijn.
Kinderen van Aert en Grietken:
1 Elisabeth Arnoldusdr (Lysken) van Solt. Zij is gedoopt op maandag 3 november 1561 in Antwerpen in de O.L.V.Kerk. Rooms-Katholiek. In de genealogie Bosschaert heet Lysken: Elisabeth. Lysken is, 58 jaar oud, begraven op dinsdag 28 juli 1620 in Amsterdam in de Oude Zijds Kapel [bron: Begraafregisters voor 1811: NL-SAA-9248385].
2 Catharina Arnoldusdr (Lynken) van Solt, gedoopt op maandag 3 november 1561 in Antwerpen in de O.L.V.Kerk. Volgt 4.
3 Goyaert Arnoldusz (Govaert) van Solt. Hij is gedoopt in 1564 in Antwerpen in de O.L.V.Kerk. Govaert is overleden.
4 Aernoudt Arnoldusz (Aert) van Solt, geboren in 1565 in Antwerpen. Volgt 9.
5 Maria Arnoldusdr van Solt. Zij is gedoopt in 1565 in Antwerpen in de O.L.V.Kerk. Maria is overleden.
4 Catharina Arnoldusdr (Lynken) van Solt, is gedoopt op maandag 3 november 1561 in Antwerpen in de O.L.V.Kerk. Lynken is overleden op woensdag 11 juli 1635 in Antwerpen, 73 jaar oud. Zij is begraven in Antwerpen in de O.L.V.Kerk [bron: Graf en gedenkschriften Provincie Antwerpen deel 1 pp 322.]. Catharina is in de Cathedrale Kerk (O.L.V.Kerk) begraven. Een grafsteen van Catharina en haar man bevindt zich in de muur aan de westzijde van de kerk. Zie ook De Navorscher, nr 8, pp 35 en Nederlandsche Leeuw 71 (1954) pp 75. Lynken trouwde, 18 jaar oud, op zondag 11 september 1580 in Antwerpen in de O.L.V.Kerk met Melchior Bernardusz Lunden, ongeveer 52 jaar oud. Melchior is geboren omstreeks 1528 in Antwerpen als zoon van Bernardus Lunden en Anne Leydecker. Melchior is overleden op zondag 15 juni 1608 in Antwerpen, ongeveer 80 jaar oud. Hij is begraven op zondag 22 juni 1608 in Antwerpen in de O.L.V.Kerk. Melchior Bernardusz Lunden was Marchand (Koopman), Grand Aumonier (Groot Aalmoezenier) van Antwerpen; wordt poorter van Antwerpen in 1556.
Notitie bij Lynken: Volgens de Heraldische Collectie van Musschart voerde Catharina het Wapenschild van Paulus van Solt met een zwart antiek molenijzer op zilver in de kwartieren 1 en 4 en waren de kwartieren 2 en 3 gedwarsbalkt met 12 stokken rood en zilver. Dit is vergelijkbaar met het wapen van Wouter van Solt en zijn zoons. Catherines vader Arnold zou dan datzelfde wapen voeren. [bron: Centraal Bureau Genealogie - den Haag - inventarisnummer16F].
Kinderen van Lynken en Melchior:
1 Etienne Melchiorsz Lunden, Etienne trouwde met Françoise Stevens. Françoise is een dochter van Adrien Stevens en Marie Bosschaert. Françoise is overleden.
Kind van Etienne en Françoise:
1 Catherine Isabelle Lunden. Catherine is overleden omstreeks 1704. Catherine trouwde op zaterdag 14 november 1648 met Georges Vecquemans, 25 jaar oud. Georges is geboren op maandag 6 november 1623 als zoon van Georges Vekemans & Marie van Ginderdeuren. Georges is overleden op donderdag 11 oktober 1696, 72 jaar oud.
2 Melchior Melchiorsz Lunden is geboren op donderdag 18 februari 1588 en gedoopt in Antwerpen in de O.L.V.Kerk. Melchior is overleden op vrijdag 7 mei 1655, 67 jaar oud. Hij is begraven in Antwerpen in de O.L.V.Kerk. Melchior trouwde, 28 jaar oud, op zondag 7 augustus 1616 in Antwerpen in de O.L.V.Kerk met Catharina Andriesdr Bosschaert, 19 jaar oud. Catharina is geboren op maandag 2 september 1596. Zij is gedoopt in Antwerpen in de O.L.V.Kerk als dochter van Andries Bosschaert en Catharina Basseliers. Catharina is overleden op zondag 14 december 1653 in Antwerpen, 57 jaar oud. Zij is begraven in de Notre-Dame. Melchior is Koopman en Grootaalmoezenier van Antwerpen.
Kind van Melchior en Catharina:
1 Joan Baptista Lunden.
3 Aernoud Melchiorsz (Arnold) Lunden, is gedoopt op donderdag 2 februari 1595 in Antwerpen in de St Jacobskerk. Arnold is overleden in maart 1656 in Antwerpen, 61 jaar oud. Arnold trouwde, 27 jaar oud, op dinsdag 8 maart 1622 in Antwerpen in de St Jacobskerk met Susanne Fourment, 23 jaar oud. Zij is gedoopt op donderdag 7 januari 1599 in Antwerpen in de O.L.V.Kerk. Susanne was vóór 1622 getrouwd met Raymond del Monte. Arnold is Marchand, Aumonier (Aalmoezenier) van Antwerpen.
9 Aernoudt Arnoldusz (Aert) van Solt is geboren in 1565 in Antwerpen, Aert trouwde met Helena van Sivilien. Helena is overleden na 1620 in Utrecht.
Notitie bij Aert: Deze Arnoudt kan met de rest van de familie uit het Prinsbisdom Luik naar de Noordelijke Nederlanden uitgeweken. Het protestantisme in het Prinsbisdom was overwegend Luthers. Huwelijk Arnoudt van Solt niet gevonden. Helaas vermelden de registers van de Evangelisch-Lutherse kerk niet de namen van de moeders. Op 4 maart 1609 passeert een notariële akte betreffende Arnold, gezworen makelaar in Amsterdam: een wisselprotest namens Franchoys de Schott, koopman alhier, aan Aert van Solt, wonende alhier, die niet accepteert als hebbende daartoe geen provisie. Wissel: Middelburg 153:7:6 ponden Vlaams, 9 weken na zicht. Waarde genoten van Jasper Verhult. Trekker: Cornelis Bouwens. [bron: Notaris J.Fr.Bruyningh, Notarieel Archief Amsterdam inv. nr 115/folio 56]. Op 8 juli 1616 passeert een notariële akte, waarbij Aert van Solt transporteerde het huis "De Zeevaarder" aan de Breestraat aan Gilles en Pieter Panhuysen namens Pieter Smit, alias Bylevelt. [bron: Notarissen Jacob en Nicolaes Jacobs, Notarieel Archief Amsterdam acte 379/377].
Kinderen van Aert en Helena:
1 Melchior (Mels) van Solt is geboren vóór 1604 in Antwerpen. Mels trouwde, minstens 22 jaar oud, op dinsdag 14 april 1626 in de Nieuwe Kerk met Lijsbeth Jacobs Wijncoop, nadat zij op vrijdag 31 maart 1623 in Amsterdam in ondertrouw zijn gegaan [bron: DTB Kerk deel 427 folio 462].
2 Dierick van Solt. Hij is gedoopt op zaterdag 10 juli 1604 in Amsterdam in de Lutherse kerken [bron: DTB 138 p.50]. Dierick is overleden vóór zaterdag 3 november 1607, ten hoogste 3 jaar oud.
3 Catharina van Solt. Zij is gedoopt op zaterdag 25 maart 1606 in Amsterdam in de Lutherse kerken [bron: DTB 138 p.64]. Catharina is overleden.
4 Lijsbeth van Solt. Zij is gedoopt op zaterdag 25 maart 1606 in Amsterdam in de Lutherse kerken [bron: DTB 138 p.64]. Lijsbeth is overleden.
5 Dierick van Solt. Hij is gedoopt op zaterdag 3 november 1607 in Amsterdam in de Lutherse kerken [bron: DTB 138 p.82]. Dierick is overleden vóór donderdag 1 november 1612, ten hoogste 4 jaar oud.
6 Dierick van Solt. Hij is gedoopt op donderdag 1 november 1612 in Amsterdam in de Lutherse kerken [bron: DTB 138 p.139]. Dierick is overleden.
11 Johannes (Jan) van Solt is geboren omstreeks 1555 in Antwerpen, zoon van Willem Wouterssone (Willem) van Solt (zie 2) en Maryke (Marie) Ruttens. Jan trouwde, ongeveer 31 jaar oud, op zaterdag 30 augustus 1586 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: The Dutch Church Registers 1571-1874] met Janneke Wygants, 29 of 30 jaar oud. In de kerkregisters wordt Jan met de voornaam Hans geregistreerd. Janneke is gedoopt in 1556 in Antwerpen.
Notitie bij Jan: Koopman
Kinderen van Jan en Janneke:
1 Elisabeth van Solt, gedoopt op donderdag 25 juni 1587 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars. Volgt 12.
2 Maria van Solt. Zij is gedoopt op donderdag 6 oktober 1588 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: The Dutch Church Registers 1571-1874]. Maria is overleden in 1590 in Londen, 1 of 2 jaar oud.
3 Anna van Solt, geboren op maandag 12 maart 1590. Zij is gedoopt op donderdag 15 maart 1590 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: The Dutch Church Registers 1571-1874]. Anna is overleden op dinsdag 7 juli 1609 in Leiden, 19 jaar oud. Zij is begraven op maandag 27 juli 1609.
4 Abraham van Solt, gedoopt op donderdag 9 januari 1592 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars. Volgt 13.
5 Isaac van Solt. Hij is gedoopt op donderdag 20 juni 1596 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: The Dutch Church Registers 1571-1874]. Isaac is overleden.
12 Elisabeth van Solt, dochter van Johannes (Jan) van Solt (zie 11) en Janneke Wygants. Zij is gedoopt op donderdag 25 juni 1587 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: The Dutch Church Registers 1571-1874]. Elisabeth is overleden. Elisabeth trouwde, 17 jaar oud, op zaterdag 6 november 1604 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: Marriage Registers] met Philip Jacobs.
Kinderen van Elisabeth en Philip:
1 Phillipus Jacobs. Hij is gedoopt op zaterdag 20 oktober
1607 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars. Phillipus is
overleden.
2 Elisabeth Jacobs. Zij is gedoopt op donderdag 4
september 1608 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars. Elisabeth
is overleden.
3 Philippus Jacobs. Hij is gedoopt op maandag 18 januari
1610 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars. Philippus is
overleden.
4 Anna Jacobs. Zij is gedoopt op zaterdag 15 december
1612 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars. Anna is overleden.
5 Joanna Jacobs. Zij is gedoopt op dinsdag 16 december
1614 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars. Joanna is overleden.
6 Maria Jacobs. Zij is gedoopt op donderdag 11 oktober
1618 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars. Maria is overleden.
7 Paulus Jacobs. Hij is gedoopt op donderdag 21 december
1623 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars. Paulus is overleden.
8 Maria Jacobs. Zij is gedoopt op donderdag 12 februari
1626 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars. Maria is overleden.
13 Abraham van Solt, zoon van Johannes (Jan) van Solt (zie 11) en Janneke Wygants. Hij is gedoopt op donderdag 9 januari 1592 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: The Dutch Church Registers 1571-1874]. Abraham trouwde, 31 jaar oud, op zaterdag 11 november 1623 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: The Dutch Church Registers 1571-1874] met Elizabeth Brunnel, 27 of 28 jaar oud. Elizabeth is geboren in 1595 in Norwich, Norfolk als dochter van Thomas Brunnel, koopman/burgemeester van Norwich, en Jacquemaine (Jacque Maria) Bygote, geboren te Norwich, Norfolk in 1595.
Kinderen van Abraham en Elizabeth:
1 Elisabet van Solt. Zij is gedoopt op donderdag 15 augustus 1624 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: The Dutch Church Registers 1571-1874]. Elisabet is overleden.
2 Joannes van Solt. Hij is gedoopt op donderdag 12 maart 1626 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: The Dutch Church Registers 1571-1874]. Joannes is overleden.
3 Maria van Solt. Zij is gedoopt op donderdag 28 oktober 1627 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: The Dutch Church Registers 1571-1874]. Maria is overleden.
4 Abraham van Solt. Hij is gedoopt op donderdag 7 februari 1630 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars [bron: The Dutch Church Registers 1571-1874].
Kind van Abraham: Abraham van Solt. Hij is gedoopt op donderdag 16 juli 1676 in London in The Dutch Reformed Church Austin Friars. Abraham is overleden.
TERUG NAAR START